Jirkov - Po dvou letech se do jirkovského kina vrací degustační akce s názvem Hmyz na talíři, která bude opět součástí filmového festivalu Expediční kamera. Festival s sebou tak kromě filmů nabitých adrenalinem přináší i možnost ochutnat hmyzí speciality z rukou nejpovolanějších kuchařů jedlého hmyzu v České republice.
Hmyzí kuchyně je jedinečná show, která sklízí úspěch napříč celou republikou. Kuchaři Milan Václavík a Petr Ocknecht jsou nejzkušenější kuchaři v ČR, kteří se entomofágii aktivně věnují už více než 8 let a mají za sebou několik set akcí pro veřejnost. Jedná se o komentovanou show, při které se návštěvníci dozví vše podstatné o entomofágii včetně druhů jedlého hmyzu, současnosti, historie i budoucnosti, nutričních hodnotách a podobně. Vše je vedeno v zábavném a uvolněném stylu.
Ochutnat můžete třeba cvrčka banánového na másle, moučného červa na chilli a česneku nebo saranče na červeném víně.
Právě hmyzí kuchyně uzavře první blok večera plného napětí, dobrodružství, cestování, divoké přírody i extrémního sportu. Ať už chcete nasát atmosféru adrenalinových výprav, ochutnat exotickou kuchyni nebo se jen skvěle pobavit, jste srdečně zváni!
Akce v jirkovském kině začíná ve čtvrtek 14. března v 17:00, v případě zájmu o ochutnávku hmyzích pokrmů je nutné zakoupit vstupenku již v předprodeji. Cena vstupenky je 129 Kč.
Podrobnější informace najdete na expedicnikamera.cz a hmyznataliri.cz.