Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Hora Svaté Kateřiny, Český Jiřetín – Hned dvě horské obce v okrese Most pořádají tuto sobotu své slavnosti. Vybrat si můžete z programu Jiřetínské slavnosti v Českém Jiřetíně či Kateřinské slavnosti v Hoře Svaté Kateřiny. Na obě místa zajíždí pravidelná autobusová linka, tzv. zelený autobus. 

Do areálu chaty Barbora v Českém Jiřetíně lákají pořadatelé na program pro děti i dospělé, nechybí tradiční tombola. Zajímavostí je tipovací soutěž, kdy účastníci odhadují délku pokácené májky. Program začíná ve 13 hodin.

 

Vtipné soutěžní disciplíny čekají i na účastníky Kateřinské slavnosti, na níž zve starosta města Lukáš Pakosta: „Kateřinské slavnosti lákají na svůj program všechny, kteří jsou příznivci malých nekomerčních akcí na čerstvém vzduchu. Program je sestaven tak, aby se u nás v Hoře Svaté Kateřiny zabavila celá rodina. Tradičně budou slavnosti zahájeny průvodem, v jehož čele pojede sám král Ferdinandem I. Habsburský se svatou Kateřinou. Obklopeni budou věrnou gardou místních Sokolů a hasičů, kterým do kroku bude hrát Marching band ze ZUŠ v Litvínově."

Dále slibuje, že po slavnostním zahájení už vše pojede jako na drátkách, o hudební dramaturgii během celého dne se postará kapela Kamufláž, která zahraje nejen country, písničky z pohádek a pop, ale i rockové fláky, které si každý rád poslechne.

Pro děti je připravena celodenní soutěž s kuličkou (ano, kulička je opět slosovatelná), loutková představení Divadla na cestě, kolotoč Tááátotoč, Tivoli, ukázka výcviku Packové hlídky, rytířská škola či výstava hospodářských zvířat. Hlady ani únavou na horách nepadnete, těšit se můžete na stánky s dobrotami od místních i přespolních. Připravena bude relax zóna za školou, kde budou k dispozici hračky na písek, deky a slámový hrad.

„Kouzlo Kateřinských slavností tkví i v tom, že můžete být nejen návštěvníkem, ale díky Krušnohorským soutěžím se můžete stát i samotným aktérem slavností, šetřte si síly na vykutálené soutěže s balíkem slámy. Kromě skvělých zážitků si možná odnesete i výhru v tombole, která bude k zakoupení v info stánku našeho města. A pozor! Kateřinské slavnosti končí až o půlnoci, od 20 hodin vás zveme na zábavu pod širým nebem s kapelou Audiens a po setmění si nenechte ujít Ohňovou show a pouštění lodiček přání. Věříme, že i letos nebudou Ti, co váží cestu k nám do hor, zklamáni a naše malé s láskou dělané slavnosti si užijí naplno," uzavírá Lukáš Pakosta.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru