Těšit se můžete i na soutěž v řezbaření na čas. Ilustrační foto z Řezbářského plenéru v roce 2022. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Bílina – V sobotu 27. července se v Pohádkovém lese v Bílině uskuteční 7. ročník Řezbářského plenéru. Letošní akce, která se koná v době od 9-17 hodin, bude slavnostnějšího rázu. Důvodem je 50. výročí od založení bílinského Pohádkového lesa. Oslavám výročí bude odpovídat i pestrý program.

Hlavními hvězdami akce jsou samozřejmě řezbáři a řezbářky. Novinkou bude účast řezbářského páru z Polska, který dodá festivalu mezinárodní charakter. Těšit se můžete na tradiční carvingovou show v rychlořežbě, kdy účastníci plenéru musí vytvořit dílo do jedné hodiny. Takto vytvořená díla pak budou dražená a zisk věnovaný na podporu rozvoje lesa.

Organizátoři se letos snažili přiblížit akci více k tvořivosti a tradicím v duchu jejího zakladatele. Návštěvníci tak budou mít v sobotu možnost kromě sledování práce účastníků řezbářské show zakoupit i některý z řemeslných výrobků. Třeba od kováře nebo košíkářky. Pro děti budou připravené soutěže, tradiční malování na obličej, ale také tvořivé dílničky. K dispozici budou i stánky s občerstvením.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru