Osek – Tradiční Hudební festival Osecké ozvěny nabídne I ve druhém prázdninovém měsíci zajímavé hudební lahůdky. V prostorách cisterciáckého kláštera se jako první ve čtvrtek 8. srpna, od 18 hodin, rozezní varhanní concert se zpěvem.

Vstupenky jsou již nyní k mání v informačním a kulturním centru FrýTajm Osek, který je organizátorem akce, nebo online na GoOut.

Ve čtvrtečním programu se posluchačům představí mladý tenorista Filip Šťovíček. Nadějný zpěvák, který už posbíral řadu významných ocenění. Věnuje se studiu operního zpěvu a hře na varhany. Vidět a slyšet ho mohli diváci Pražského jara, působí jako varhaník v kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého na pražském Karlově a v kostele Narození Panny Marie v Hořicích, kde vede Hořický chrámový sbor.

Další uměleckou osobností, která Šťovíčka doprovodí, je Tatiana Pernetová, mimo jiné spoluautorka festivalu. Pernetová je laureátkou řady mezinárodních I českých soutěží. Oceněná byla například za nejlepší interpretaci soudobé české hudby, či druhou cenou na mezinárodní varhanní soutěži v Litvě. Hraje na varhany, klavír a flétnu. Spolupracovala s festivalem Pražské jaro nebo se Severočeskou filharmonií.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru