Operní pěvkyně Miroslava Časarová. Foto: Botanická zahrada Teplice
Co se chystá

Teplice - Ve čtvrtek 15. srpna od 17:00 vystoupí v teplické botanické zahradě věhlasná operní pěvkyně Miroslava Časarová s doprovodem koncertní harfistky Antonie Petrákové. Návštěvníci se mohou těšit na klasický zpěv v kombinaci s něžnou rezonancí harfových strun uprostřed rozkvetlé flóry.

„Říká se, že s rostlinami je dobré mluvit a hudba či zpěv jim rovněž výrazně přispívá. Jací bychom to potom byli zahradníci, kdybychom našim rostlinám nedopřávaly pravidelně trochu toho zpěvu?“ komentuje událost s jistou nadsázkou kurátor botanické zahrady Jan Ptáček.

„Miroslava Časarová je významná umělkyně, která kromě svých operních úspěchů pravidelně komentuje rádio Classic Praha a organizuje hudební festival na Vysočině. Je nám ctí, že bude vystupovat v rámci svého nabitého programu právě u nás,“ nechává se slyšet ředitel zahrady Petr Šíla.

No a protože zahradníci zůstávají činorodí ve všech ohledech, při příležitosti samotného koncertu se návštěvníkům otevírá nová východoasijská expozice. A tak událost nese výstižný název U VODY A U PAGODY se zpěvem a harfou.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru