Foto: Obec Žiželice
Co se chystá

Žiželice – V pátek 26. srpna 2024 proběhlo v odpoledních hodinách setkání zástupců Ústeckého kraje – investora a stavební firmy HERKUL, s.r.o – stavebníka s občany místních částí Stroupeč a Přívlaky k zahájení výstavby cyklostezky. Stavba bude zahájena 2. září přípravou staveniště a kácením dřevin.

Stavba je rozdělena do čtyř etap a započne směrem od Žatce. Po dokončení aktuálních rozborů složení povrchů cesty a dodání biologického pojiva bude následně zahájena samotná stavba. O přesném termínu budou obyvatelé informováni prostřednictvím Obecního úřadu v Žiželicích ve formě sms zpráv, úřední desky a sociálních sítí minimálně 14 dní předem. Stavební firma plánuje denně za dodržení technologických postupů vybudovat cca 150 m cesty a s omezením zachovat příjezd k nemovitostem vlastníků.

Občané na místě nahlédli do stavební dokumentace, dotazovali se na plánované práce v jednotlivých úsecích a také na dostupnost ke svých pozemkům v průběhu stavby nebo na zachování inženýrských sítí pod cyklostezkou.

Cyklostezka podél Ohře měří na Kadaňsku a Žatecku cca 60 km. Právě na Žatecku vede zatím spíše po kamenitých či písčitých cestách. Postupně je ale budován nový povrch. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru