REKLAMA
Ondrovi se na speciální kolo složili mladí lidé. V sobotu si s ním můžete užít speciální cykloprojížďku. Foto: archiv rodiny
Co se chystá

Litvínov – Příběh sbírky, kterou v loňském roce uspořádali mladí lidé a z níž se pořídilo pro školáka Ondru speciální kolo pro hendikepované, loni před Vánoci nadchl mnoho čtenářů. Tuto sobotu spolek Ekokul pořádá rozloučení s cyklistickou sezónou v podobě projížďky s Ondrou kolem jezera Most.

Příběh Ondry, který se od narození statečně pere s onemocněním, které mu stále více omezuje pohyb, si můžete připomenout ZDE. Ondřej si podle maminky Míši Němcové kolo neskutečně užil, jezdil hlavně po litvínovských cyklostezkách a také u jezera Most.

Chvíli to ale vypadalo, že happyend se konat nebude. V červnu totiž spolek Ekokul zveřejnil informaci, že Ondrovi z jeho kola na přelomu května a června kdosi ukradl speciální tlumiče. „Ty se bohužel nenašly, ovšem ozvali se lidé, kteří mu koupili nové," poznamenal Václav Šťovíček ze spolku Ekokul. Ondra se tak již poněkolikáté přesvědčil, že na světě jsou úžasní lidé.

Ondřej na projížďce v parku Nové Záluží....

...či u mosteckého jezera. Foto: archiv rodiny

Sraz k cykloprojížďce je v 10 hodin v Litvínově na parkovišti u Nudle. „Ondra se velmi těší. Pojede se přes Louku u Litvínova, kolem starého letiště k jezeru," upřesňuje Michaela Němcová, maminka Ondry.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru