ČR – Síť čerpacích stanic ORLEN v posledních letech zaznamenává každoroční nárůst prodeje občerstvení. Bestsellerem posledních letech je zejména hotdog. Populárního párku v rohlíku se v loňském roce prodalo více než 11 milionů kusů. Trend pokračuje i v letošním roce. V prvním čtvrtletí letošního roku došlo k meziročnímu nárůstu o 13 procent. ORLEN proto jídelní menu rozšiřuje, a to včetně nové varianty hotdogu.
„Pro české motoristy jsou čerpací stanice ORLEN skvělou příležitostí k doplnění kvalitního paliva i energie,“ řekl Igor Karliński, ředitel pro shop a gastro sítě ORLEN. „Párek v rohlíku, navíc v kombinaci s kávou, je jednoznačně nejoblíbenějším jídlem. Řada zákazníků je dokonce nakupuje ve větším množství. Blíží se prázdniny, kdy je provoz na silnicích velmi intenzívní, a proto jsme pro motoristy připravili novinky v podobě sekané s bramborovou kaší, hranolek, fish&chips nebo dalších omáček k hotdogům.“
Z široké nabídky občerstvení na čerpacích stanicích ORLEN si zákazníci nejčastěji dopřávají hot dog ve variantách „Hot Dog Mega Párek“, „Hot Dog Mega Kabanos“, „Hot Dog Párek“ a „Hot Dog Slanina a Sýr". Hotdog si řidiči často vybírají také jako odměnu v rámci věrnostního programu ORLEN. Mezi nejoblíbenější odměny ve věrnostní aplikaci ORLEN tak patří bestsellery „Hot Dog Párek“ ve standardní velikosti zdarma, horký nápoj ve standardní velikosti zdarma, a také nedávno zařazené odměny „Hot Dog Mega Párek“ zdarma a „Mega Horký nápoj“ zdarma, které se ihned staly velmi populární.
V létě zpříjemní čerpací stanice ORLEN motoristům prázdninové cestování řadou novinek. Zákazníci čerpacích stanic ORLEN se tak mohou těšit na novou variantu párku v rohlíku. Na vybraných čerpacích stanicích ORLEN si budou moci dát sekanou s bramborovou kaší, salát s lososem, Club sendvič, Toast šunka sýr nebo špenátový Twist. Nabídku nových pokrmů završí „steakové“ (vroubkované) hranolky a anglický pokrm fish&chips, skládající se z obalené ryby a hranolek.
Hotdog je již více než 100 let mimořádně oblíbená forma rychlého občerstvení nabízená po celém světě v nesčetných variantách. Svůj původ má nejspíš v Německu, ale za název „horký pes“ a popularitu vděčí Američanům. V Česku začal moderní párek v rohlíku prodávat od roku 1972 českobudějovický řezník Václav Masopust pod španělským názvem pikador, s nímž se lze v jižních Čechách setkat i dnes.