Chodník je místy v dezolátním stavu. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Po tomto chodníku, který je oficiálně stezkou pro pěší i cyklisty, projdou denně desítky lidí. Je to totiž jediná spojnice z Litvínova do Louky u Litvínova. Pamětníci pamatují, že ještě na začátku 90. let chodili z Louky do města podél silnice. Jenže jak rostl objem dopravy, rostla potřeba vybudovat bezpečnou cestu pro chodce.

„Chodník byl vybudován někdy v roce 1996. Tehdy se podařilo, to ještě existovaly okresy, získat na stavbu z okresu dotaci. Část chodníku z Louky k závorám hradila Louka, zbytek k viaduktu od závor platilo město Litvínov napůl s okresem,“ vzpomíná Milana Štveráčková, bývalá dlouholetá starostka Louky u Litvínova.

Po zániku okresů chodník připadl Litvínovu a zub času se na stavbě značně podepsal. Lidé z Louky dlouho volali po opravě. Chyběly peníze v rozpočtu města a přidala se i překážka v administrativě – zjistilo se, že u jedna parcela, přes níž chodník vede, má neznámého majitele. V září loňského roku informoval Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, že úřad v archivech dohledal neznámého vlastníka a vzhledem k tomu, že šlo o státní podnik v likvidaci, mohl konečně drobnou parcelu převést na Litvínov. Mohla se tak začít připravovat oprava chodníku.

Před opravou komunikace nejdřív muselo město vyřešit, komu patří jedna z parcel, na níž stavba stojí. Foto: jip

Stavebníci se do prací pustí po prázdninách. V červenci Rada města Litvínov schválila zadávací dokumentaci pro veřejnou zakázku. „Jedná se o obnovu povrchu chodníku podél silnice do Louky, která představuje odstranění stávající asfaltové vrstvy, vybourání chodníkových obrubníků, osazení nových chodníkových obrub a položení nové asfaltové vrstvy chodníku. Zahájení prací předpokládáme v září, lhůta na realizaci je stanovena na 6 týdnů,“ přiblížil další detaily plánované akce místostarosta Litvínova Karel Rosenbaum.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru