Ilustrační foto: redakce
Litvínov

Litvínov – Profesionální litvínovská jednotka hasičů, hasiči z ORLEN Unipetrol RPA a také dobrovolní hasiči  města Litvínova vyrazili krátce po páté hodině odpoledne k požáru bytu v panelovém domě v Luční ulici 327 v Janově. Na místo jen dvě minuty po ohlášení dorazili i policisté. Oheň navíc okamžitě začali pomocí hydrantu krotit obyvatelé domu. Následný zásah hasičů tak byl již velice rychlý.

„Požár se naštěstí nerozšířil mimo danou místnost a nebyla ani nutná evakuace žádných osob z domu. Podle prvotních informací požár pravděpodobně vznikl závadou elektrického zařízení, zřejmě nabíječky  ponechané v zásuvce," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Mluvčí hasičů Lukáš Faják doplnil, že se zásah obešel bez zranění a na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičského záchranného sboru, aby stanovil přesnou příčinu vzniku požáru.

Velkou zásluhu, že se podařilo oheň uhasit velmi rychle a zabránit tak škodám na majetku, má obyvatel domu, který se okamžitě společně se svým otcem pustil do hašení pomocí domovního hydrantu. „Shodou okolností je to člen našich dobrovolných hasičů," pochválil svého kolegu velitel JSDH města Litvínova Tomáš Stanko.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru