REKLAMA
Tentokrát se rekonstrukce dotkne žlutého pavilonu. Foto: redakce
Litvínov

Litvínov – Celý žlutý pavilon 3. ZŠ v Litvínově projde komplexní rekonstrukcí. Otázkou ale je, co to bude stát a jak dlouho to bude trvat. I proto si nechává město zpracovat projektovou dokumentaci na dvě části – na rekonstrukci vnitřních prostor a následně vnějšího pláště. 

Projektovou dokumentaci za nabídkovou cenu 1,8 milionu korun včetně DPH zhotoví společnost ARTECH, spol. s. r. o. „Jedná se o akci schválenou v rozpočtu města na rok 2024. Součástí projektové dokumentace bude doložení průkazu energetické náročnosti předmětné budovy," uvedl místostarosta města Karel Rosenbaum s tím, že dokumentace bude rozdělena na dvě etapy.

V první etapě budou obsaženy veškeré vnitřní úpravy objektu, interiéru a ve druhé etapě bude řešeno zateplení obvodového pláště budovy, střechy, výměna výplní, odizolování části budovy a další stavební úpravy. „Na tuto akci jsme obdrželi celkem dvě nabídky v zadávacím řízení,“ doplnil Rosenbaum.

Proč se rozděluje dokumentace na dvě části vysvětlila místostarostka Květuše Hellmichová. „Až podle toho, jak to podle projektové dokumentace bude finančně a časově náročné, se rozhodneme jak budeme postupovat. Je tu totiž možnost, že část školy bude na dobu rekonstrukce přestěhována do bývalé školy U Bílého sloupu, kam se nyní na dobu jednoho roku přestěhovali studenti litvínovského gymnázia."

Možnost nebýt časově omezen na rekonstrukci jen na dobu letních prázdnin je pro město velice výhodné, proto ve stejném režimu bude zadávat i projektovou dokumentaci na rekonstrukci části základní školy v Ruské ulici.

Budova bývalé speciální školy v Ruské ulici momentálně splňuje všechny požadavky hygieny i požární bezpečnosti. Vše zařizovalo a financovalo gymnázium, které na dobu jednoho školního roku hledalo náhradní prostory, aby taktéž jeho vlastní budova mohla projít komplexní rekonstrukcí. Zřizovatelem gymnázia je Ústecký kraj.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru