Na Flájích čekejte omezení. Musí se opravovat hráz a staví se infocentrum
Hráz přehrady Fláje. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Fláje - V letošním roce probíhají stavební práce na vodním díle Fláje. Od poloviny září se bude na hrázi potkávat dokonce více stavebních firem. Povodí Ohře tam zajišťuje jednak bezpečnost osob na hrázi, v jejích útrobách, ale staví zde i informační centrum.

Stavba informačního centra Fláje již probíhá a představuje jednak výstavbu budovy a jednak naučné stezky kolem vodního díla. Veřejnost zde bude mít lepší zázemí jak přes léto, tak i v zimním období.

Další stavbou, která se připravuje, je oprava zábradlí na koruně hráze. To sice na první pohled vypadá ještě docela dobře, ale z pohledu korozního napadení zejména na straně od vodní hladiny již plně nevyhovuje, proto musíme zásah provést.

Poslední stavbou, která zatím ještě nemá svého zhotovitele, je akce na odstranění uvolněných částí konstrukcí uvnitř hráze. Po celkem složité přípravě přichází výběrové řízení na zhotovitele. Po dokončení stavby bude možné opět uvolnit nyní trvající zákaz vstupu veřejnosti do nitra přehrady a umožnit vstup například při dni otevřených dveří nebo v souvislosti s provozem informačního centra.

„Věříme, že částečné omezení pohybu osob na hrázi veřejnost přijme a že do budoucna využije místo k aktivnímu odpočinku,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru