Dvojice zlodějů vnikala do cizích bytů přes okna, oba už byli v minulosti trestáni
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínovsko - Policisté obvodního oddělení v Hamru ve spolupráci s kriminalisty objasnili čtyři případy vloupání do bytů na Litvínovsku. Podle nich je mají mít na svědomí dva muži ve věku 26 a 25 let, jeden z Lomu, druhý z Hamru. Dvojice měla do bytů vnikat převážně v noci přes okna.

Vybírala si byty v přízemní a v době, kdy jejich majitelé nebyli doma. Muži měli odnést spotřební elektroniku, alkohol, hodila se jim i značková kabelka, dokonce nepohrdli ani plaketou Jánského za odběry krve. V jednom případě přišli do bytu, když obyvatelé spali ve vedlejší místnosti a byli vyrušeni.

"Celkem měla dvojice napáchat škodu za více než 130 tisíc korun. Vyšetřovatel oba obvinil z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Starší navíc čelí obvinění z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, když měl neoprávněně obsadit a užívat několik dnů cizí byt. Oba stíhaní byli již za majetkovou kriminalitu potrestáni. Odcizené věci již policisté nezajistili," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru