Hasiči jeli v extrémním počasí zachraňovat člověka na Oprám. Do poslední chvíle nevěděli, že jde o cvičení
Foto: JSDH Litvínov
Most

Litvínov – K záchraně člověka z vody vyjížděla v pátek večer po osmnácté hodině Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Litvínov na Oprám. Šlo o prověřovací cvičení vyhlášené jejich velitelem. To hasiči nevěděli.

Námětem byla záchrana psychicky nemocné osoby z vody. Litvínovská jednotka vystrojena v oblecích určených pro práci na vodě provedla vytažení topící se osoby z vody, kterou transportovala na břeh. Poté následovala resuscitace, kterou provedla jednotka na figuríně.

Vše stěžovalo počasí, kdy se na Mostecko začala snášet silná ledovka. „Kluci ve vodě – Pavel Peřt a Martin Mourek - odvedli dobrou práci.Figurant ve vodě byl super, bylo to reálné do poslední chvíle. Cíl to splnilo," řekl velitel zásahu.

Také zbytek jednotky pracoval s rozvahou a vše fungovalo, jak mělo. Velitel jednotky byl se zásahem spokojený. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

0312cvicenilitvinov2

Foto: JSDH Litvínov

0312cvicenilitvnov3

Foto: JSDH Litvínov

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru