Muž podvodem získal půl milionu na rekonstrukci, peníze ale použil úplně jinak
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Z trestného činu úvěrového podvodu obvinil vyšetřovatel mostecké policie 24letého muže z Mostecka. Co má na svědomí? Místo na rekonstrukci bytu šly peníze na splátku dluhů.

Muž měl uzavřít s jednou společností smlouvu o překlenovacím úvěru a úvěru ze stavebního spoření. Na základě toho mu byl poskytnut úvěr ve výši půl milionu korun, který byl účelově vázán na modernizaci či rekonstrukci bytu.

"Muž měl společnosti uvést nepravdivé údaje o svém zaměstnání a o výši příjmu, přičemž v té době nikde nepracoval. Úvěr získal, ale měl ho použít v rozporu s účelem, na který byl poskytnut. Muž měl peníze použít jako splátky nejen svého dluhu," sdělila mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Obviněnému hrozí za toto jednání trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, pokud bude odsouzen a potrestán.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru