CO VY NA TO? Má tady být kruhový objezd, nebo klasická křižovatka?
Lépe vyznačená klasická křižovatka, nebo kruhový objezd? Co myslíte? Foto: Sandra Veverková
Most

Most – Jak udělat křižovatku ulic SNP, Pod Resslem a alej Boženy Němcové v Mostě bezpečnější? Byli byste pro kruhový objezd, nebo dále pro klasickou křižovatku?

Jde o silnici, která směřuje k autodromu, rekreačnímu areálu Matylda, do městské části Souš a je navíc výpadovkou z města směrem na Chomutov. Z vedlejší ulice zde najíždějí autobusy městské hromadné dopravy. A tak se uvažuje o změně, která by byla pro řidiče přínosem.

Tématem se bude zabývat i dopravní komise. Znalci dopravy v Mostě nejsou v přístupu k přestavbě křižovatky jednotní. Podle Jiřího Nedvěda z projekčního ateliéru NE2D Projekt a zároveň mosteckého zastupitele není špatně ani dobře ani jedna varianta křižovatky.

„Podle mě jsou okružní křižovatky nejbezpečnější, ale nemusí být všude. V tomto případě, kde zdaleka není taková intenzita na vedlejších ani na hlavní trase, není podle mě potřeba. Problém tam nyní vzniká z důvodu absence vodorovného dopravního značení, kvůli kterému si lidé nenajíždí dostatečně do křižovatky a pak je pro ně problém ji celou naráz projet, protože je strašně roztahaná,“ vysvětluje Jiří Nedvěd.

„Navíc díky klasické křižovatce budeme mít spojitý pruh pro cyklisty, což bude bezpečné jak pro řidiče tak pro cyklisty. Tak co myslíte?“ vyzývá Mostečany k diskuzi a vyjádření jejich názorů Jiří Nedvěd.

2601krizovatkamost2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru