Přijdou relativně silné ranní mrazy. A dočkáme se nejspíš i slunečních paprsků
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 28. ledna se nad Dánskem a severním Německem bude zdržovat střed tlakové níže, po jejíž zadní straně k nám bude proudit vlhký, avšak nepříliš studený vzduch ze Severního moře. To mimo jiné znamená hodně oblačnosti, ačkoli přechodného (krátkodobého) polojasna bychom se dočkat mohli. Co se srážek týče, do večera s nimi moc počítat nelze, večer to však v Krušných horách vypadá na sněžení a tedy pár nových čísel sněhu. Nejvyšší odpolední teploty podobně jako v neděli okolo 1 až 4 °C, ráno v minimu kolem -2 až 1 °C.

V úterý 29. ledna povane zpočátku západní, později jihozápadní až jižní vítr, a to v první řadě kvůli oblasti nízkého tlaku vzduchu nad Francií. V noci, ráno a dopoledne sice bude převážně oblačno až zataženo, ale ve druhé polovině dne se celkem rychle vyčasí až na jasno. Srážky žádné anebo totálně zanedbatelné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 0 až 3 °C, nahoře na horách celodenní mráz, ráno v minimu kolem -3 až 0 °C.

Ve středu 30. ledna výše zmíněná „francouzská“ cyklóna zavítá do západoněmeckého vzdušného prostoru, nicméně zároveň se vyplní, jinými slovy zanikne. Čili nejenže nedorazí neklidné povětrnostní podmínky, ale ani srážkám se kdovíjak dařit nebude. Popravdě středeční srážkové úhrny zejí prázdnotou. A co sluneční paprsky? Těch se nabažíme? Ano, od rána až do večera totiž bude jasno až skoro jasno. Tedy alespoň v případě, že se neutvoří nízká oblačnost... Nejvyšší odpolední teploty okolo -2 až 1 °C, ráno v minimu kolem -7 až -3 °C.

Ve čtvrtek 31. ledna skončí druhá třetina stávající meteorologické zimy, z čehož vyplývá, že za dalších 28 dní odstartuje meteorologické jaro. Poslední lednový den s ničím převratným nepřijde, nejvyšší odpolední teploty by se stejně jako ve středu měly pohybovat okolo -2 až 1 °C a ráno by v minimu mělo přinést hodnoty kolem -8 až -4 °C. Sněhových vloček se s největší pravděpodobností nedočkáme, zato slunce zřejmě ano, byť by na obloze „měla“ překážet vysoká oblačnost.

Na závěr menší dávka kritiky: Předpověď na víkend, jež hovořila o oteplení a návratu dešťových kapek i na vrcholky hor, úplně scestná nebyla, avšak na to, že noc z pátku na sobotu do Mostu (nížin) přinese silný poprašek, poněkud zapomněla. Snad se do budoucna její paměť zlepší. (soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru