Zmatená situace: Značky odklánějí dopravu, řidiči po mostě pod Hněvínem ale stále jezdí
Použijte objížďku, upozorňují značky u chemičky. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Silničáři oznámili, že v sobotu dopoledne přistoupí k úplné uzavírce silnice I/27 ve směru z Litvínova do Mostu v úseku silničního mostu pod Hněvínem.

Na uzavřenou trasu a objížďku upozorňují dopravní značky u chemičky, kde má začínat objížďka. U odbočky na Kopisty je dokonce označení slepé silnice. Za dalších devět set metrů, kde má být zákaz vjezdu, ale již žádná značka není. V sobotu v půl jedenácté dopoledne tudy tak mohli řidiči nadále beztrestně jezdit. Projely i desítky aut za minutu, byť se již řidiči měli dát objízdnou trasou.

Je možné, že finální zákazovou značku silničáři teprve umístí. Dalším prodlením ale působí zmatečnou situaci.

Silniční most je součástí silnice č. I/27 ve směru Litvínov – Most v místě vyústění na silnici č. I/13 ze směru od Chomutova na Teplice. Jeho stav je již neúnosný a dopravní informace Policie ČR hovoří o uzavření kvůli riziku obecného ohrožení.

Podle litvínovské radnice, která má informace od zhotovitele, potrvá uzavírka do 31. března letošního roku.

Silnice č. I/27 je uzavřena od směrového rozdělení ve směru Litvínov – Most (u sídliště Želeničářů), po křižovatku se silnicí č. I/13. Objízdná trasa ve směru Litvínov – Most je vedena po silnici č. I/27 Záluží, po silnici č. III/0272 Dolní Jiřetín a č. I/13 Komořany – Souš.

V další fázi rekonstrukce, pravděpodobně od 31. března, bude uzavřený úsek silnice č. I/13 pod předmětným mostem, kdy bude provoz vozidel po silnici č. I/27 ve směru Most – Litvínov (spodní část silnice) upraven na obousměrný.

Vydáním rozhodnutí Krajského úřadu Ústeckého kraje o povolení uzavírky tohoto mostu budou známy konkrétní termíny jednotlivých etap stavebních prací, o kterých budeme opět informovat. Most ev.č. 27-027.1 bude uzavřený po celou dobu jeho rekonstrukce.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru