SROVNÁNÍ: Je rychlejší objet uzavřený most pod Hněvínem přes Komořany, nebo přes Braňany? Tady je výsledek
Silniční most pod Hněvínem je ve směru z Litvínova uzavřen. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most – Od sobotního dopoledne je pro silniční dopravu uzavřený most pod Hněvínem na komunikaci spojující Litvínov s Mostem. Oficiální objížďka vede přes Komořany. Je ale pro motoristy výhodnější?

E-mostecko.cz v pondělí v dopoledních hodinách změřilo obě možné alternativní trasy, kterými se dá nyní dostat z Litvínova do Mostu.

Obě cesty jsme odstartovali v centru Litvínova u bývalého Prioru, cíl obou tras byl na kruhovém objezdu v Mostě u zimního stadionu.

Značená objížďka přes Komořany je dlouhá 15,9 kilometru. Zabrala nám 15 minut a 29 vteřin. Je zde silnější provoz, zdržet vás může v Komořanech nájezd na silnici č. 13. V Komořanech také pozor na rozbitou silnici plnou děr.

Druhou variantou je vydat se ve směru na Louku u Litvínova, před Mariánskými Radčicemi odbočit na Braňany a buď projet obcí, nebo použít silnici, která se dá považovat za obchvat. Je ale úzká a hůře udržovaná. V pondělí byla plná uježděného sněhu. Zdržet vás také může železniční přejezd před Loukou. Trasa byla dlouhá 15,2 kilometru a ujeli jsme ji za 14 minut a 24 vteřin. Při zhoršeném počasí bude tato trasa hůře udržovaná než hlavní objížďka. Jde o silnice nižších tříd.

Při obou testech jsme striktně dodržovali nejvyšší povolenou rychlost. rovoz na silnici I/27 ve směru Most – Litvínov zůstává bez omezení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru