Komplikace při stavbě nového mostu do Rudolic. Na stavaře čekalo několik překvapení
Stavba nového mostu do Rudolic. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Stavba nového mostu do Rudolic přes říčku Bílinu a železniční koridor bude dražší, než se čekalo. Objevilo se totiž několik komplikací. Ještě není jasné, jestli městu peníze přidá stát.

Po zahájení rekonstrukce mostu spojujícího Most s Rudolicemi bylo zjištěno, že kabelová trasa v majetku společnosti Správa železniční a dopravní cesty se nachází na jiném místě, než uváděla původní dokumentace. Z tohoto důvodu bude třeba provést přeložku tohoto kabelového vedení.

Další překvapení čekala na stavaře v prostoru základu jednoho z mostních pilířů, kde byla objevena opěrná stěna, kterou je nutné odstranit. Uvedené dodatečné stavební práce si vyžádají náklady ve výši zhruba 8,58 milionu Kč.

Radní schválili změnu závazku ze smlouvy týkající se dodatečných stavebních prací a následné uzavření změnového listu s navýšením ceny.

Stavbu mostu hradí z 95 procent stát prostřednictvím Státní fondu dopravní infrastruktury. Celkové náklady se blíží sedmdesáti milionům korun. Pro město to znamená financování asi pěti milionů korun z vlastních zdrojů.

Starý most byl v nevyhovujícím stavu a hrozil pád jeho částí. Kompletně jej proto odstranili.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru