Most - V Mostě bydlí většina obyvatel v panelových nebo činžovních domech. Správa domů je přitom v mnoha ohledech palčivým tématem. Dlouhodobě mnozí Mostečané volají po změně správy jejich domů a my jsme skutečnou alternativou, říká jednatel firmy Gabit Petr Horák.

Máte v plánu posílit správu nemovitostí v Mostě. Máte s tím již nějaké zkušenosti?

V Mostě a Litvínově spravujeme nemovitosti již 23 let. Celkově působíme již v 52 bytových domech s více než 3000 bytů a 6500 obyvateli. To je myslím velmi slušná zkušenost pro to, abychom věděli, jak má správa domů ve prospěch jejich obyvatel vypadat.

Kde vidíte největší problémy v bydlení především v panelových domech v Mostě?

Lidi v Mostě trápí spoustu věcí. Ať již jsou to problematičtí nájemníci, dlužníci, či vztahy v domě. Poslední dobou je to také nezájem vlastníků o práci pro dům. Stávající členové výborů, kterým je většinou přes sedmdesát, nemají komu pomyslné veslo předat. My jim v tom umíme pomoci. Třeba tím, že za ně uděláme veškerou byrokracii a další činnosti s domem spojené. A výbor si dále rozhoduje, jak se s prostředky vlastníků bude nakládat. Ale to je jen jedna ze služeb, které nabízíme.

Co dalšího ve správě domů Mostečanům můžete přinést?

Přicházíme s lepší správou. Co přesně to znamená? Zajišťujeme pro obytné domy kompletní služby spojené s administrativou budov, počínaje evidencí plateb přes vyúčtování nákladů až po zasílání upomínek nebo pomoc s neplatiči. Vedeme účetnictví a také poskytujeme právní služby. Staráme se o domy po technické stránce, jako jsou revize, opravy nebo údržba domu s non-stop dispečinkem. Mimo to fungujeme také jako takzvaný „profesionální“ předseda, který se stará o dům a je vždy dostupný. Naše hlavní změna je ale v přístupu. Chceme, aby se lidem v Mostě dobře bydlelo, aby byli ve svém bytě či domě rádi. Chceme, aby lidé měli se správou jejich nemovitostí co nejméně starostí. To je náš cíl.

POMŮŽE VÁM: www.gabitmost.cz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru