Nebyla jiná možnost. Stromy v Halasově ulici museli pokácet
Stromy rostly přímo nad vodovodním vedením. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Lidé v Mostě se ozývají proti pokácení několika stromů v mostecké ulici Františka Halase. Rostly vedle silnice vedoucí od Centralu nahoru ke kruhovému objezdu pod hřbitovem. Nebyla jiná možnost, vystvětluje město Most.

Ke kácení pěti stromů v ulici Františka Halase vydal odbor životního prostředí a mimořádných událostí povolení, nebyla jiná možnost, stromy rostly přímo nad vodovodním vedením a jeho provozovatel - Severočeské vodovody a kanalizace - požádal o odstranění stromů kvůli rekonstrukci vodovodní sítě.

Rekonstrukce byla ze strany vodařů avizována již před třemi roky a bylo odmítnuto jiné řešení než rekonstrukce ve stávající trase (protlak, přeložka). Rekonstrukce vodovodního řadu započne v měsíci červnu. "Se samotným kácením vždy město čeká až do chvíle, kdy je oznámeno zahájení stavby a převzetí pracoviště, neboť chce předejít zbytečnému nebo předčasnému kácení dřevin, pokud pak není rekonstrukce skutečně realizována nebo je odložena. Hnízdění ptáků v tomto případě narušeno nebylo, na místě byla předem provedena obhlídka a také pracovníci Technických služeb města Mostu při kácení nezaznamenali žádná hnízda na kácených stromech," vysvětluje magistrát v on-line vydání Mosteckých listů.

Na redakci e-mostecko.cz se obrátil předseda Bytového družstva Domov Most, které má v ulici Františka Halase bytový dům bl. 231. "Stromy v této rušné ulici mají velký význam: snižují hlučnost a prašnost. Můžete se tomuto tématu, prosím, věnovat a pomoci nám, aby nám byly před domem zase stromy vysazeny?" dotázal se Pavel Lajer.

"Po ukončení rekonstrukce vodovodu bohužel už nebude možné vysadit dřeviny na stejné místo do ochranného pásma vodovodu, proto odbor životního prostředí a mimořádných událostí mosteckého magistrátu nařídil náhradní výsadbu 6 javorů na pozemek vedle bl. 231, ale tam, kde nevedou žádné inženýrské sítě. Náhradní výsadba bude provedena na podzim tohoto roku," uvedl magistrát.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru