Oběť domácího násilí se nebála zavolat na pomoc mostecké strážníky. Násilník skončil v rukou policie
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - O pomoc strážníků požádala na tísňové lince mostecké městské policie 156 žena, která byla údajně opakovaně napadena manželem. Na místo byla okamžitě vyslána motohlídka strážníků, kteří v domě vyhledali napadenou ženu, která na strážníky čekala se svoji dcerou.

"Žena uvedla, že ji partner opakovaně napadá a v minulosti bylo domácí násilí řešeno Policií ČR a muž byl vykázán ze společného obydlí. Násilníka strážníci převezli na obvodní oddělení Policie ČR a předali službu konajícímu policistovi k dalším úkonům," uvedla mluvčí mosteckých strážníků Veronika Loucká.

V případě domácího násilí by se oběti neměly bát obrátit na městskou policii nebo Policii ČR. Strážníci Městské policie Most i mostečtí příslušníci Policie ČR vědí, jak postupovat v případě domácího násilí, a jak obětem pomoci.

Městská policie – tísňová linka 156

  • Strážníci městské policie Vám pomohou v situaci akutního ohrožení či napadení. Poté Vám poradí, kam se obrátit, když budete chtít situaci řešit.

Policie ČR – tísňová linka 158

  • Policisté Vám pomohou v situaci akutního ohrožení či napadení. Policie ČR může také násilnou osobu z bytu vykázat, a to i v případě, že násilná osoba byt či dům vlastní. Co znamená vykázání? Násilná osoba ve Vašem společném obydlí nesmí 10 dní pobývat, nesmí Vás kontaktovat ani osobně, ani telefonicky – získáváte tak čas pro sebe a pro řešení vzniklé situace.

Intervenční centrum Spirála

  • Linka pro osoby ohrožené domácím násilím: Tel.: 475 511 811
  • Informace pro osoby ohrožené domácím násilím: http://www.spirala-ul.cz/
  • Prvním krokem z domácího násilí může být Intervenční centrum pro osoby ohrožené násilím. V případě, že jste policii nevolali, ať už z jakéhokoliv důvodu, např. že máte strach, odejděte do bezpečí a nebojte se obrátit na poradnu – Intervenční centrum. Nabízí anonymitu a bezplatnost při sepsání návrhu na předběžné opatření, kterým soud zakáže násilné osobě vstup do společného obydlí a kontakt s Vámi, případně Vašimi dětmi. Při telefonickém či osobním kontaktu Vám intervenční centrum poskytne rady, jak je možné vaši složitou osobní situaci řešit.
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru