Členové pořádkové jednotky mostecké městské policie mají nové, bezpečnější helmy
Foto: MP Most
Most

Most - Pořádková jednotka Městské policie Most je vybavena novými protiúderovými balistickými přilbami. Vybavení jednotky podpořil dotací Ústecký kraj z programu 2019 na podporu obecní policie.

Nové helmy kombinují balistickou a protiúderovou ochranu uživatele. Chrání strážníky proti úderu a nárazu, projektilům a jejich úlomkům. „Přilba kombinovaná s hledím a zátylníkem chrání hlavu uživatele včetně obličeje, brady, uší a zátylku před poraněním či vážnou újmou na zdraví způsobenou střelnou zbraní či úderem útočníka různými předměty např. železnou tyčí, dřevěným hranolem, dřevěnou latí s hřebíky, kopem útočníka nebo nárazem předmětů s vysokou kinetickou energií např. hozenou dlažební kostkou. Je odolná také proti propíchnutí a polití hořlavými nebo chemickými látkami,“ vysvětluje velitel pořádkové jednotky Městské policie Most Petr Musil.

Pořádková jednotka je skupina speciálně vyškolených a vycvičených strážníků nad rámec běžného výcviku. Pořádková jednotka městské policie je určena především k zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v mimořádných situacích, ve kterých lze očekávat výskyt vážného narušování veřejného pořádku nebo skupinového protiprávního jednání.

„Jednotka se ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou Policie ČR účastní například ostrahy rizikových sportovních utkání, dohledů při průjezdech sportovních fanoušků městem, pochodech různých radikálních skupin a hnutí nebo demonstrací. Jednotka je také využívána při jednorázových akcích, např. při nočních kontrolách barů a diskoték, kontrolách a mapování pohybu závadových osob na území města apod.,“ uvedl ředitel městské policie Jaroslav Hrvol.

V případě, že nastane krizová situace nebo ohrožení obyvatelstva, je pořádková jednotka Městské policie Most připravena spolupracovat se složkami IZS.

Projekt „Most - vybavení pořádkové jednotky strážníků městské policie 17 ks protiúderových balistických přileb“ byl spolufinancovaný z Programu 2019 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS dle zákona č. 239/2000 Sb. v rámci Tematického zadání „Podpora obecní policie“ Ústeckého kraje.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru