Roušky z bělušické věznice už chrání lidi v azylových domech i nemocnici
Foto: Věznice Bělušice / VS ČR
Most

Bělušice - Vězni z Věznice Bělušice se neustále zdokonalují v šití. Pod jejich rukami vznikají roušky barevné, jednobarevné, dětské, s filtry, různých velikostí i tvarů.

Odsouzení získanou dovednost budou moci využít v civilním životě, jak v soukromí, tak při uplatnění na trhu práce po propuštění z výkonu trestu.

Dvěstěpadesát kusů z celkového počtu 7500 ušitých roušek bylo nyní předáno azylovým domům v Mostě. „Zástupkyně Věznice Bělušice obdarovala rovným dílem látkovými rouškami Azylový dům pro muže a Azylový dům pro ženy a matky s dětmi v tísni. Vedoucí center poděkovali za výrobky a velice ocenili jejich kvalitu. Přítomní klienti institucí si ihned nové ochranné pomůcky převzali, aby jimi chránili, jak sebe, tak druhé,“ uvedla mluvčí Věznice Bělušice Danuše Vránová.

Velká část vyrobených ochranných pomůcek putovala také do mostecké nemocnice, se kterou věznice dlouhodobě spolupracuje.

Vězeňská služba ČR vyrobí ve všech svých českých věznicích denně 15 tisíc roušek, které následně distribuuje do ostatních bezpečnostních sborů, do nemocnic, do orgánů justiční soustavy, České poště, domovům důchodců a dalším institucím.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru