Letní odstávka 2020: Litvínov čeká rekonstrukce páteřního horkovodu, Most jen lokální opravy
Provizorní potrubí. Foto: UE
Most

Mostecko - Společnosti Severočeská teplárenská a United Energy už se chystají na letní opravy a rekonstrukce, byť současná situace a řada opatření proti šíření nákazy covid-19, jim přípravu technologických zařízení na nadcházející sezónu rozhodně neulehčují.

Důležitou zprávou pro obyvatele je, že dlouhodobá odstávka v roce 2020 opět nebude. V Mostě budou probíhat pouze lokální opravy, v Litvínově je však v plánu obnova hlavního napáječe, který přivádí horkou vodu do města.

„Každoročně plánujeme do obnovy tepelných zařízení nemalé finanční prostředky a realizaci akcí se snažíme plánovat tak, aby měly co nejmenší dopad na naše odběratele. Přesto se však několikadenním lokálním odstávkám nevyhneme,“ vysvětluje vedoucí provozu Tomáš Vraj.

LITVÍNOV

Zásadní akcí bude letos rekonstrukce části tepelného napáječe v délce cca 2 x 2 000 m do města Litvínova, která začne samotným zásahem do potrubí napáječe v červnu. „Abychom nemuseli po dobu prací na tomto horkovodu přerušit dodávky tepla pro odběratele v Litvínově dlouhodobě, rozhodli jsme se vybudovat po celé délce trasy provizorní propojení,“ říká Tomáš Vraj. Stejným způsobem postupovala teplárenská společnost i vloni při přeložce horkovodu do Mostu kvůli postupující těžbě uhlí. Pro obyvatele Litvínova to tak znamená pouze dvě kratší odstávky v okamžiku, kdy bude docházet k přepojení na provizorní potrubí a poté zase zpět. První odstávka v délce přibližně čtyř dnů bude probíhat v první polovině měsíce června, druhá potom v délce asi 3 dny v druhé polovině srpna. Odstávky se budou týkat všech odběratelů v Litvínově i Janově.

Kvůli generální opravě přípojky pro výměníkovou stanici č. 11 bude v srpnu 2020 probíhat lokální odstávka pro odběratele z této VS (B. Němcové 804-809, 822, 823, 824, Valdštejnská 819, 820, 821). „Abychom příliš neomezovali obyvatele této lokality, spojíme ji s termínem srpnové odstávky tepelného napáječe a bude se jednat o maximálně 6 dní,“ dodává Tomáš Vraj.

MOST

V Mostě je plánováno několik lokálních odstávek a to v lokalitách POD NEMOCNICÍ poblíž ulic F. Halase a V. Nezvala a dále PODŽATECKÁ směrem na muzeum. „Zde předpokládáme dopad na odběratele velmi malý. Plánujeme běžné opravy primárních rozvodů a bude se jednat maximálně o jednodenní odstávky teplé vody,“ informuje vedoucí provozu. Rekonstrukce sekundárních rozvodů tepla a teplé vody, tedy od výměníkových stanic k domům, se dotkne lokalit výměníkových stanic VS 801 a 809 (ul. Maršála Rybalka, Česká a Albrechtická), VS 21 A, B (ul. Vítězslava Nezvala) a VS 26 (ul. Antonína Dvořáka). Půjde o maximálně desetidenní odstávky na přelomu června a července.

Finální termíny lokálních odstávek a rozsah odběrných míst zveřejní teplárenské společnosti nejpozději v polovině května a to prostřednictvím webových stránek www.setep.cz, www.ue.cz a za pomoci obou radnic. Standardně připravujeme i informační letáky, které budou předány jednotlivým správcům odstavených objektů k vylepení do vchodů.

Bližší informace budou pak i na telefonních číslech 476 447 830 nebo na 734 289 969.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru