Na mosteckých základních školách se otevřou přípravné třídy pro děti s odkladem
ilustrační foto: CC0
Most

Most - Všechny základní školy zřizované městem Most budou mít přípravnou třídu. Informují o tom Mostecké listy.

Na základě žádosti města vydal s jejich zřízením souhlas Krajský úřad Ústeckého kraje. Souhlas se týká příštího školního roku, tedy 2020/2021. Krom základní školy ve Zlatnické ulici, kde budou zřízeny dvě přípravné třídy, u ostatních škol to bude po jedné.

Do přípravné třídy smí být přijaty děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, u kterých je předpoklad, že zařazení do přípravné třídy vyrovná jejich vývoj. Přednostně jsou tam zařazovány děti, kterým byl povolen odklad povinné školní docházky. O zařazení dítěte do přípravné třídy základní školy rozhoduje ředitel školy na žádost zákonného zástupce dítěte a na základě písemného doporučení školského poradenského zařízení.

(sed)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru