OBRAZEM: Dvojčata v Mostě našla na zemi malou sovu, rozjela se její záchrana
Život sovičky nebyl rodině lhostejný. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Ve večerních hodinách přijal dozorčí operační Městské policie v Mostě oznámení o mladé sovičce, která leží pod stromem v ulici Husova u bloku 611. Život sovičky nebyl lhostejný mladé rodině, která se vracela domů a ptáče zde nalezla.

Osmiletá dvojčata Eliška a Adélka po příjezdu hlídky na místo strážníkům malou sovičku ukázala a záchranu sovičky se šťastným koncem sledovala až do konce. Strážci zákona kontaktovali známého ornitologa a lesáka, který hlídce poradil postup, jak mládě kalouse ušatého zachránit.

Vzhledem k tomu, že se již dle slov odborníka jednalo o vzletnou sovu, tak ji strážnici za použití výsuvného žebříku umístili do spodních větví koruny stromu. O zbytek se již postarají rodiče sovičky, jak nám prozradil specialista. Hlídka poté z místa odjela.

0205sova2

0205sova3

Foto: Michal Hrdlička

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru