Starší lidé v odloučení v Mostě potřebují vidět své blízké. Dostali pět tabletů na videohovory
Foto: Městská správa sociálních služeb
Most

Most - Pět nových tabletů z projektu Tablet od srdce dostali dárkem senioři v Městské správě sociálních služeb od Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. Přístroje jim umožní kontakt s blízkými a usnadní pobyt v domovech uzavřených kvůli koronaviru. V době zákazu návštěv jim videohovory umožní bližší kontakt „z očí do očí“, ačkoliv jen přes displej tabletu přes aplikaci WhatsApp.

„Velmi si uvědomujeme, že tato doba je těžká nejen pro seniory, ale i jejich rodiny, kterých se odloučení týká. Vzájemné propojení seniorů s nejbližšími prostřednictvím videohovorů má pozitivní vliv na jejich psychický i fyzický stav. Lépe zvládnou současnou stresovou situaci. Starší lidé potřebují vidět své blízké a vnímat jejich emoce. Seniorům tato pomoc přináší lásku, radost a naději,“ vysvětluje ředitelka Městské správy sociálních služeb Jarmila Kotyzová.

Tablet od srdce je společným projektem společnosti Philip Morris, Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, společnosti Mall Group, Vodafone, Deníku BLESK a Nadace Charty 77.

Chcete se spojit se svými blízkými v některém z domovů pro seniory? Kontaktujte Městskou správu sociálních služeb Most a domluvte si termín a čas volání.

  • Domov pro seniory Barvířská: 775 894 780
  • Domov pro seniory v ulici J. Wolkera: 734 683 872
  • Domov pro seniory v ulici A. Dvořáka: 739 242 719, 607 794 349
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru