Pozor, strážníci se znovu zaměří na parkování! V době nouzového stavu se v Mostě zhoršilo chování řidičů
Špatné parkování. Foto: MP Most
Most

Most - Městská policie v Mostě zaznamenala zhoršení chování řidičů v době nouzového stavu. S uvolňováním vládních opatření a s tím souvisejícím opětovným zvýšením hustoty silničního provozu se městská policie v Mostě zaměří na přestupky v dopravě.

Strážníci také mohou opět kontrolovat hrazení parkovného v placených zónách a parkovací hodiny. Řada řidičů během nouzového stavu zjistila, že policie řeší závažnější problémy, než je doprava a parkování. S tím, že řidiči méně respektují předepsanou rychlost a častěji parkují v rozporu se zákonem, se setkávají v posledních týdnech policisté po celé ČR.

„Před vyhlášením nouzového stavu jsme se nesetkávali s takovým množstvím přestupků souvisejících s parkováním. Lidé se nebojí zaparkovat v křižovatce, na přechodech, na žluté čáře, podél kontejnerů. Nikdy bych nevěřil, že je možné, aby se řidiči takhle spustili bez zásahů strážníků během pár týdnů. Na parkování se teď budeme muset znovu zaměřit,“ uvedl ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Strážníci zaznamenali také zvýšený počet přijatých oznámení na linku 156 týkajících se parkování, například parkování na chodníku a zeleni, místech pro zásobování nebo u kontejnerů, kdy nebylo možné vyvézt odpad. Často také volají na pomoc strážníky občané, kteří nemohou vyjet z parkovacího místa, protože jim jiný řidič zablokoval vozidlo.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru