Svíčky ničí sochy na hřbitově. Pokládejte je na nové odkladače
Sochy lidé obkládali svíčkami, ty potom umělecká díla ničily. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Vlhkost pod svíčkou, vosk a především roztavené plastové obaly mnohdy nenávratně poškozují sochy na mosteckém hřbitově. Nyní je možné je na hřbitově umístit na odkladače k tomu určené.

Město Most se snažilo najít řešení a vyjít občanům vstříc, proto nechalo před historická umělecká díla v lapidáriu hřbitova (první křižovatka za krematoriem směrem do centra hřbitova) umístit osm odkladačů na svíčky.

„Nechali jsme se inspirovat na Slovensku,“ sdělil Mosteckým listům vedoucí oddělení kultury magistrátu Michal Vavroch. Odkladače jsou vyrobeny ze žuly a mají rozměr 80 x 25 centimetrů. „Uvítáme, když lidé odkladače využijí i při pokládání květin či dalších darů,“ dodal Michal Vavroch.

Nadále platí, že svíčky přímo na umělecké dílo samotné nepatří. Využijte odkladačů.

1005svickysochy2

Svíčky patří na žulovou desku, která slouží jako odkladač. Foto: město Most

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru