Mostečan (26) má za duben na kontě čtyři krádeže! Z vězení se přitom vrátil v březnu
ilustrační foto
Most

Most - Okresní soud v Mostě poslal do vazební věznice 26letého muže z Mostu. Toho vyšetřovatel obvinil ze zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci a státnímu zástupci podal podnět na vazební stíhání.

Muž se v březnu vrátil z vězení a už v dubnu se měl dopustit krádeže v obchodě a tří vloupání do objektů. Přestože byl již za krádeže odsouzen a potrestán, všech čtyř skutků se dopustil v době, kdy byl vládou ČR vyhlášen nouzový stav. S ohledem na spáchání trestných činů v době trvání stavu nouze ho může soud poslat tentokrát za mříže až na osm let.

Podle kriminalistů a policistů z obvodního oddělení Most Zahradní, kteří případy vloupání objasnili, měl Mostečan v nočních hodinách v Mostě vniknout po překonání vstupních dveří do prodejny pro motoristy, kde měl odcizit různou autokosmetiklu v hodnotě 11 tisíc korun. Na dveřích zanechal další škodu ve výši 5 tisíc korun.

"Na sídlišti Výsluní se měl obviněný vloupat do prodejny drogerie a odnést si měl vystavené drogistické zboží za více než jeden tisíc korun. Škoda na dveřích, které poškodil, se vyšplhala na částku téměř sedm tisíc korun. Do prodejny zavítal o pár dnů později. I tentokrát přišel v noci a chtěl se dovnitř dostat stejným způsobem. Dveře nepřekonal a z místa odešel s nepořízenou," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Naposledy kradl v supermarketu koncem dubna, kdy v jeho tašce skončily čtyři přípravky na vlasy a kapsle na praní. Z prodejny utekl pronásledován pracovníkem ostrahy. Muže nakonec vypátrali přivolaní policisté hlídkové služby v nedalekém domě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru