Muž opustil na chvilku svůj byt na mosteckém sídlišti, hned mu ho vykradli
Ilustrační foto
Most

Most - Na povedenou dvojici narazil obyvatel bytu na mosteckém sídlišti Zahradní v Mostě. Ta využila krátké chvíle, kdy muž opustil svůj byt a vykradla ho.

Muži ve věku 22 a 30 let, oba z Mostu, měli vniknout v odpoledních hodinách v panelovém domě do bytu poté, co zcela zničili vstupní dveře. Uvnitř se porozhlédli a z věcí si měli vybrat televizor, domácí kino, kameru a další věci v celkové hodnotě 22 tisíc korun.

"Po návratu domů se poškozený nestačil divit, poničené dveře svědčily o násilném vniknutí a muž zavolal hned na linku 158. Případem se zabývali kriminalisté odhalující majetkovou trestnou činnost. Ti provedeným šetřením ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Most Zahradní zjistili, kdo má protiprávní vstup do cizí domácnosti na svědomí," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Jak se ukázalo, dvojice není nováčkem v oboru, oba dva byli v minulosti za krádeže odsouzeni. Starší se vrátil z výkonu, druhý má podmínku.

Vyšetřovatel je obvinil ze zločinu krádeže a přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci ve formě spolupachatelství a dvojici stíhá na svobodě. Za ty jim hrozí v případě odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

Odcizené věci byly zčásti zajištěné policií. Obvinění je prodali do zastavárny a kriminalisté je tam dohledali. Na dveřích poškozenému vznikla další škoda ve výši sedm tisíc korun.

Muži do bytu nešli náhodně, poškozeného znali.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru