Zloděj byl na sladké. Dvakrát v Mostě kradl, dvakrát po svém činu musel utíkat
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Na nákup za pět prstů přišel 43letý muž z Mostu. O víkendu v podvečerních hodinách si v jedné mostecké prodejně uschoval do tašky dva sáčky Mozartových koulí, sedm čokolád a čokoládové pomazánky v hodnotě 689 korun. Poté zamířil k pokladně, kde prošel bez zaplacení. Tam ho zastavil pracovník prodejny.

Nepoctivec se dal hned na útěk, kdy mu zaměstnanec stihl strhnout z ramene tašku s lupem. "Krádeže se muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen a navíc kradl v době vyhlášeného nouzového stavu. V prodejně byl spolu s kamarádkou. Její podíl je předmětem dalšího šetření policie," uvedla tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Muž byl následně po krádeži zadržen v místě svého bydliště a skončil v policejní cele. Policie ho obvinila ze zločinu krádeže, a pokud bude odsouzen, hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatel s ohledem na pokračující trestnou činnost podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání obviněného. Soud vazbu uvalil a policisté tento týden muže předali pracovníkům vazební věznice.

Po krádeži utíkal i koncem dubna. "V jiném mosteckém supermarketu si měl ukrýt do své tašky 16 kusů čokolád za více než 1000 korun. I tam byl s jednou ženou, která si měla odnést bez zaplacení čokolády a její jednání je kvalifikováno jako přestupek proti majetku. Žena byla na místě zadržena, muž z obchodu utekl a tašku s cukrovinkami odhodil," připomněla tisková mluvčí policistů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru