Bronislav Schwarz, garant bezpečnostní problematiky hnutí Severočeši.cz, je bývalý mimořádně úspěšný ředitel Městské policie v Mostě
Bronislav Schwarz
Most

V popředí kandidátky politického hnutí Severočeši.cz pro krajské volby stojí BRONISLAV SCHWARZ (krátce po říjnových volbách mu bude 54 let), současný radní menšího města Lom, který je však na Mostecku znám především jako velice úspěšný ředitel Městské policie v Mostě (z let 2007 až 2013). Bezpečnostní problematice se později věnoval také jako poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR (v letech 2013 až 2017). Je tedy zcela logické, že hnutí Severočeši.cz využívá bohatých zkušeností Bronislava Schwarze v této oblasti a podporuje jeho návrhy na posílení spolupráce politiků i občanů s městskými policiemi v jednotlivých problémových lokalitách.

Jak se schopný ředitel ohlíží za svým působením v čele mostecké městské policie? "Městská policie není zase tak organizačně složitým útvarem, Za mého působení měla, pokud jde o vedení, pouze ředitele, jeho náměstka a čtyři velitele směn. Proto je nezbytná kvalita právě na těchto velících postech," vzpomíná Bronislav Schwarz. "Já jsem znal každého strážníka osobně a nacházel jsem pro něj uplatnění podle jeho naturelu. Někdo měl větší vztah k administrativě, jiný k aktivní činnosti v ulicích. Za základ jsem považoval, aby městská policie nebyla pro své členy jen přestupní stanicí, ale aby se strážníkům vytvořily takové pracovní a další podmínky, že budou zůstávat řadu let, ideálně až do důchodu," popisuje dále své zkušenosti z praxe.

Bronislav Schwarz je znám jako tvrdý chlap, který neváhal jít v boji s kriminalitou až na "hranu možného", tedy toho, co legislativní rámec umožňoval. Na druhou stranu měl smysl pro spolupráci třeba na vzhledu města. Mostečané dodnes vzpomínají, jak bylo za jeho éry město Most uklizené. "Prostě jsme dali informaci, že je někde nepořádek, pokud to naši strážníci zjistili. K místu neprodleně vyjeli zaměstnanci technických služeb a bylo ke spokojenosti obyvatel uklizeno," vysvětluje bývalý ředitel Ing. Schwarz.

Tento přístup Bronislava Schwarze vedl k jednoznačným výsledkům a k oceňování jím vedené městské policie. Ta byla za jeho éry několik let po sobě vyhlašována mezi nejlepšími útvary tohoto typu v České republice. Mnozí politici o bezpečnostní problematice umějí jen pěkně mluvit - Bronislav Schwarz, kandidát politického hnutí Severočeši.cz, má za sebou konkrétní výsledky a úspěchy.

 

Zhotovitel: Severočeši.cz

Zadavatel: Severočeši.cz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru