Zátah na černé pasažéry v tramvaji číslo 4! Jízdenku neměly desítky lidí
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Kontrola se zaměřením na cestující bez platné jízdenky byla provedena v tomto týdnu v tramvají číslo 4. „Došlo k velkému záchytu cestujících bez platného jízdního dokladu, první den bylo zachyceno 28 a druhý den 18 cestujících, kteří za jízdu nezaplatili,“ řekl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

„Bude je to proto stát nějaké peníze navíc, neboť je povinen uhradit kromě jízdného ještě přirážku k jízdnému ve výši 1 500 Kč. Pokud zaplatí jízdné a přirážku k jízdnému na místě, snižuje se mu na 600 Kč. Stejnou částku zaplatí, pokud pohledávku uhradí do 5 dnů,“ vysvětlil Dunovský. Podle jeho slov v případě, že si cestující dá načas a pohledávku uhradí do 25 dnů, sníží se mu přirážka k jízdnému na 1 000 korun.

Při kontrolách, které uskutečnily v rozmezí od 4.30 do 7.30 hodin, obě proběhly ve stejném pásmu. U některých cestujících ukázalo, že na své čipové kartě peníze měli, jen si jaksi opomněli jízdenku v tramvaji zaplatit. U některých cestujících se revizoři dopravního podniku setkávají s arogancí, v některých případech dokonce s agresivitou. „V takovém případě je nejlepší zavolat městskou nebo státní policii, která si s podobnou situací umí náležitě poradit,“ doplnil Dunovský.

Pokud cestující čerpá od dopravního podniku nějakou službu, v tomto případě přepravu, musí za ní zaplatit. Městská hromadná doprava není zdarma. Proto budou i nadále pokračovat kontroly přepravovaných osob jak v tramvajích, tak i v autobusech MHD. Přesto se najdou „recidivisté“, kteří dokážou nasbírat i několik přirážek k jízdnému za týden.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru