Dopravní podnik zavedl na Mostecku další opatření v boji proti koronavirům
Foto: DPmML
Most

Mostecko - Od prvního útoku koronaviru v březnu letošního roku Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova zavedl protiopatření v městské hromadné dopravě i v sanitní dopravě. „Dá se říct, že jsme s těmito opatřeními z jara dosud nepřestali. Stále probíhá čištění vnitřku našich vozidel a v provozu jsou stále také vyvíječe ozonu, a to jak v Mostě, tak i v Litvínově. Vnitřky tramvají, autobusů a sanitek denně myjeme a přidáváme i ozonovou kůru jako účinné antimikrobiotikum,“ vysvětlil ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Vyvíječe ozonu mají oxidační účinek a dokážou mimo virů také zneškodnit plísně a kvasinky. Ozon čistí vzduch a dokáže eliminovat i případný zápach z vnitřního prostoru vozidel. Umí také rychle zabít mikroorganismy jako viry, bakterie, spóry, parazity i prvoky. Dopravní podnik také používá prostředky pro čištění a dezinfekci ploch, jejichž prostřednictvím se také likvidují choroboplodné zárodky, bakterie, viry, plísně a dezinfikují klimatizace.

Cestujícím nabízíme přenosnou čipovou kartu, kterou může používat například celá rodina. Kartu obdrží zájemce na počkání v předprodejních místech, minimální částka k nabití je 50 Kč. „Cestující tak mají možnost v rámci zvýšení hygienických opatření v autobusech odbavit se čipovými kartami a minimalizují tak hotovostní platby,“ řekl Dunovský.

Podle něj bylo další opatření zavedeno v minulém týdnu, ve vozidlech bylo zrušeno tzv. poptávkové otevírání dveří – cestující nevolí otevírání dveří sami, všechny dveře se otevírají automaticky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru