Muž doma spal, mezitím ho okrádal zloděj! Stačilo mu k tomu otevřené okno a žebřík
ilustrační foto: CC0
Most

Most - Policie v Mostě obvinila 25letého muže z obce na Mostecku a 34letého Mostečana z přečinů krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství.

Podle šetření si měla dvojice opatřit kovový žebřík v objektu jednoho sportoviště. S ním pak muži zamířili v časně ranních hodinách do sídliště Výsluní v Mostě. Pomocí žebříku následně mladší z dvojice vylezl do prvního patra a otevřeným oknem měl vstoupit do bytu, ze kterého odcizil mobilní telefon a herní konzoli a to v době, kdy uvnitř spal majitel. Následně z místa utekli a poškozenému zanechali škodu ve výši 8 500 korun.

Mladší z dvojice má mít na svědomí i krádež jízdního kola. Do starší zástavby města Mostu se měl vydat spolu s další jinou osobou, poté vylezl po žebříku, který měli s sebou, na balkón v prvním patře a z něj odnesl horské jízdní kolo.

Obviněný byl na místě zadržen policejní hlídkou, druhý, zatím neznámý pachatel, sedl na kolo a z místa ujel. Obviněný 25letý muž se krádeže dopustil již v minulosti a nyní je v podmínce. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Soud podnětu vyhověl a muže poslal do vazební věznice.

Celková škoda byla vyčíslena na částku 25 tisíc korun. Odcizené věci nebyly zajištěny. Policie poblíž obou míst činu nalezla oba žebříky a zajistila je.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru