Dohodnuto? ANO má v kraji vládnout s ODS i TOP09 ze Spojenců pro kraj
Jan Schiller z ANO, Jiří Kulhánek z ODS a Jiří Řehák ze Spojenců pro kraj. Foto: archiv
Most

Ústecký kraj - Nevraživost mezi lídry hnutí a stran na státní úrovni se nepřenesla na Ústecký kraj. Soudě podle memoranda o spolupráci, které podepsali Spojenci pro kraj (JsmePRO!, TOP 09, Zelení, LES, SNK-ED) s hnutím ANO 2011 a ODS. V následujících dnech by měla být uzavřena koaliční smlouva.

"Musím se přiznat, že rozhodování o vstupu do koalice bylo nejen pro mě velmi obtížné a radil jsem se s mnoha mně blízkými lidmi. Cílem Spojenců pro kraj bylo od počátku změnit směr správy kraje a dostat z jeho vedení extremisty. To se právě podařilo, ale karty byly od voličů rozdány tak, že bez spolupráce s hnutím ANO by to nebylo možné," řekl k tomu lídr Spojenců Jiří Řehák (JsmePRO!). Uvedl také, že kromě komunistů a SPD Spojenci odmítají také koaliční spolupráci s hnutím Lepší sever.

"Už před volbami jsme říkali, že našemu kraji hrozí druhý ROP Severozápad. Z fondů EU na přeměnu uhelných regionů k nám přiteče až 35 miliard korun a je třeba pohlídat, aby ty prostředky neskončily v neužitečných předražených projektech. Ve vedení kraje jsme silná protikorupční síla se solidním odborným zázemím a dohlédneme na to, aby kraj byl spravován profesionálně, věcně a s jasnými vizemi. Takový přístup našemu kraji doposud chyběl," uvedl k nové krajské koalici nově zvolený zastupitel Michal Kučera (TOP 09). "Dobrou zprávou je, že zástupci demokratických stran ODS, KDU-ČSL, Zelení, TOP 09, SNK-ED, a JsmePRO! a LES budou mít v radě kraje většinu," upřesnil výsledky koaličních vyjednávání Kučera.

Spojenci pro kraj získali v 55členném zastupitelstvu čtyři křesla, ODS osm a ANO 17.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru