Tunel pod Bílinou ještě není ztracený. Nad podzemní variantou se dál uvažuje
Jednání o tunelové variantě. Foto: ŘSD
Most

Bílina – Přeplněný silniční tah mezi Teplicemi a Mostem v Bílině vyžaduje do budoucna zkapacitnění. Kdo tudy projíždí v ranních či odpoledních hodinách, ví o kolonách své. Jednou z variant řešení je stále tunel pod městem.

Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji. „Příprava tunelu v Bílině pokračuje. Je třeba odklonit dopravu ve městě, která je úzkým hrdlem jinak čtyřpruhové silnice mezi Teplicemi a Mostem. Prozatímní řešení tunelu jsou ekonomicky neefektivní, ale je třeba ochránit historické centrum i řeku Bílinu,“ uvádí ředitelství.

Nad tunelovou variantou se tak i nadále uvažuje. Záměr projektu bude v listopadu řešit Centrální komise Ministerstva dopravy.

0810rsdtunelmapa

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru