Muž v Mostě po vloupání pozoroval policisty při práci. Ti si jej ale všimli
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu krádeže 27letého muže z obce na Litvínovsku. Muž, který byl již za majetkový delikt odsouzen, se měl dopustit v říjnu čtyř krádeží v Mostě a to v době vyhlášeného nouzového stavu. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Ten podnět akceptoval a soudu předložil návrh na uvalení vazby. Soud vazbu na obviněného uvalil.

Podle policie měl obviněný v polovině října v centru Mostu vniknout násilím do uzavřeného kosmetického salonu, ze kterého měl odcizit peníze, desítky balení s koupelovou solí, krémy, masky, séra a notebook. Ze salónu posléze vstoupil do vedlejší restaurace a z ní si měl odnést finanční hotovost, notebook, koření, proteinové tyčinky a další věci.

O čtyři dny později zamířil v mostecké části Podžatecká do jedné restaurace v pozdně noční době a odnesl si šest přepravek s pivem za 960 korun.

„Hned další den opět v noci ve stejném objektu vnikl do jiné restaurace, a to oknem. Bál se, že se spustí alarm, tak odešel raději ven, ale dění před objektem pozoroval zpovzdálí. Neunikl na místě policejní kontrole a k vloupání se doznal. Policisté ho obvinili a předložili podnět na vazbu. Soud rozhodl o stíhání na svobodě,“ uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.



Už po čtyřech dnech, poté co byl propuštěn na svobodu ze zadržení, opět vyrazil na trestní výpravu. V centru Mostu překonal uzamčenou hospodu a odcizit z ní měl 13 lahví různého alkoholu a přibral si k tomu i sladkosti, pivní tácky a reklamní otvíráky.

„Jeho počin však neunikl pozornosti městského kamerového systému a podezřelého muže vzápětí zadrželi policisté spolu se strážníky městské policie nedaleko místa činu i s lupem. Nepoučitelný muž skončil v policejní cele a nakonec putoval z rozhodnutí okresního soudu do vazební věznice,“ sdělila Ludmila Světláková.

Krádežemi způsobil poškozeným škodu za více než 47 tisíc korun a poškozením zařízení další jedenáctitisícovou škodu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru