Mostečané se shlukují a nepoužívají roušky. Strážníci řeší desítky případů denně
Shlukování zaznamenaná kamerou. Foto: MP Most
Most

Most - Operátor kamerového systému upozornil své kolegy z mostecké městské policie na skupinu osob, která neměla roušky a dva z nich popíjeli alkohol tam, kde je to zakázáno vyhláškou města. Pěší hlídka strážníků vyhledala skupinu osob dle popisu operátora a zaslané fotografie z kamerového sytému.

Když se hlídka strážníků blížila, všichni si okamžitě roušky vzorně nasadili. Strážníci ztotožnili přítomné, oznámili jim, že mají jejich jednání zadokumentované na záznamu z kamery, a použijí záznam jako důkazní prostředek. Osoby popíjející alkohol se poté k přestupkovému jednání také doznaly. Podezření z přestupků pak strážníci postoupili k řešení správnímu orgánu. "Shlukování osob bez roušek řeší hlídky strážníků i asistentů prevence kriminality v desítkách případů za den. Ve většině případů stačí pouhé přibrzdění motohlídky nebo blížící se pěší hlídka, aby si osoby nasadily roušky a rozešly se do svých domovů," říká mluvčí strážníků Veronika Loucká.

"Strážníci se vždy snaží vysvětlit, proč je důležité nařízení dodržovat, a že mohou v případě svého nakažení ohrozit zejména starší a nemocné členy své vlastní rodiny. Dospělí a mládež jsou většinou schopní vše pochopit, větší problém mají strážníci s dětmi, které si problém neuvědomují, a jejich shlukování řeší často opakovaně," dodává tisková mluvčí.

Problémy se skupinami dětí strážníci opakovaně řeší např. v lokalitě stovek a v parku Střed, u bloku 525 a v parku u restaurace Konírna. V 39 případech za posledních 14 dnů pak městská policie přijala oznámení od občanů týkající se porušování nařízení vlády. Ve 25 případech se jednalo o osobu bez roušky na zastávce nebo v MHD. V 10 případech pak občané oznámili shlukování osob bez roušky. Ve čtyřech případech přivolala městskou policii ostraha v obchodě, která řešila konflikt s osobou bez roušky. Ve všech příp

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru