U pláží na jezeře Most porostou borovice! Připravena je tam první dvacítka stromů
Stromy připravené k vysazení u jezera Most. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Letos v září zpřístupněné jezero Most a jeho okolí je v neustálém obležení sportovců, turistů, zvědavců i rodin s dětmi. Jedny z nejčastějších dotazů, které po otevření lokality padaly směrem k vedení Mostu, byly na zeleň.

Lidé se ptají, jak tu bude v prostoru pláží se stromy. A dneska je tu odpověď. U první z teras už je připravena dvacítka borovic k vysázení. Nebude to vše, na jaře se bude s vysazování stromů pokračovat.

Vedení města ve spolupráci s odborem životního prostředí a Palivovým kombinátem Ústí řešilo nejvhodnější zeleň. Z listnatých stromů by opadající listí znečišťovalo vodu v jezeře, která patří k nejčistějším vodním plochám. Vybrány proto byly jehličnany.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru