Central Most. Ilustrační foto
Most

Most - Z přečinu šíření poplašné zprávy čelí obvinění 23letý muž z Mostu. Ten měl před několika měsíci ve večerních hodinách anonymně oznámit na linku tísňového volání uložení nástražného výbušného systému v obchodním domě v Mostě.

Po jeho zavolání byl objekt, ve kterém se nacházelo několik zaměstnanců, po evakuaci osob prohlédnut policisty, psovodem se služebním psem a strážníky městské policie. "Uložení výbušniny se následnou prohlídkou nepotvrdilo. Policisté v souvislosti s kontrolou objektu uzavřeli z důvodu bezpečnosti i přilehlé komunikace. Totožnost anonymního oznamovatele policisté zjistili ten samý den," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Muž byl zřejmě překvapen, když se týž večer u něj doma v Litvínově objevili policisté a zadrželi ho. Zjevně se mu to nelíbilo, byl agresivní a policisty častoval vulgárními nadávkami. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, požití alkoholu přiznal. Měřicí přístroj ukázal na výsledek přes dvě promile.

"Skutek nepopíral, údajně šlo z jeho strany jen o vtip. Za tento hloupý vtip, kterým zapříčinil bezdůvodnou práci složek integrovaného záchranného systému, mu může soud uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky," uzavřela Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru