Vánoční kapři už jsou v Mostě k dostání. Kde je koupit?
Prodejní stánek s živými rybami. Foto: Sabina Šťástková
Most

Most – Kromě prodeje vánočních stromečků o víkendu na Mostecku začal také tradiční prodej vánočních ryb. Stánků, ve kterých můžete na svůj štědrovečerní stůl kapra koupit, je v Mostě celá řada. Jejich otevírací doba a ceník se však liší. Níže Vám proto přinášíme přehled o tom, kde se dá v Mostě vánoční ryba sehnat.

Na většině míst prodej ryb odstartoval v sobotu 19. prosince. Další stánky se pak přidaly o den později, přičemž ve městě se letos sešlo hned několik různých dodavatelů, kteří vytvářejí pestrou nabídku kaprů. Prodej zatím probíhá v poklidu a u stánků se fronty netvoří. Zvýšený zájem očekávají prodejci až s blížícím se Štědrým dnem, kdy jsou jejich tržby už zpravidla nejvyšší.

Vánočního kapra si můžete tradičně koupit u velkých obchodních řetězců, jako jsou například Tesco, Albert, Kaufland či Lidl. Všichni prodejci mají navíc podle zákona za povinnost minimálně sedm dní před začátkem prodeje nahlásit krajské veterinární správě informaci o tom, kdy a kde plánují svůj obchod s rybami uskutečnit. Díky tomu si tak na internetových stránkách Státní veterinární správy sami můžete zjistit, kde v blízkosti svého bydliště najdete nebližší stánek.

Pokud byste však stánek vybírali podle cenové kategorie, nejméně vaši peněženku zabolí návštěva stánků u velebudického Albertu nebo mosteckého Tesca, kde se cena za kilo kapra pohybuje už od 76 korun do 80 korun. Oba stánky navíc budou fungovat ještě i o Štědrý den, takže času na koupi vánoční ryby máte ještě dostatek. Před Kauflandem a Lidlem pak můžete navštívit stánek firmy Třeboňský kapr, kde za kilo kapra dáte 86 korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru