Zimní výlet skončil pro ženu vážnou nehodou. Tiské skály umí být nebezpečné i v zimě
Foto: Horská služba
Most

Krušné hory - Netradiční zásah ve skalách v zimním období řešili v tomto týdnu v odpoledních hodinách krušnohorští členové Horské služby. Na základě výzvy ze zdravotnické záchranné služby vyjížděli ke spolupráci při řešení události v Tiských stěnách.

„Jednalo se o pád ženy v okolí Vyhlídky v Tiských stěnách, na místo jsme vyslali hlídku z nedaleké stanice Telnice,“ řekl dispečer Horské služby Krušné hory Zdeněk Mašek. „Žena při vycházce na Tiský masiv ztratila na jedné ze skal rovnováhu a spadla do skalní průrvy, ze které se již nedokázala sama dostat. Štěstí bylo, že v daném místě je telefonní signál a žena si mohla zavolat pomoc. V rámci zásahu jsme si vyzvali ke spolupráci i kolegy z HZS Ústeckého kraje,“ dodal zasahující člen Tomáš Černý.

Na místě zásahu šlo o koordinovanou součinnost posádek hasičů, záchranky a horské služby. Před záchranáři byl složitý úkol. Ošetřit poraněnou ženu, vyprostit jí a následně odtransportovat do nemocnice v Ústí nad Labem. „Zásahy ve skalních oblastech jsou spíše záležitostí letního období, ale i takováto situace může nastat. Dnes šlo o ukázkovou a rychlou spolupráci složek IZS při řešení vážné nehody,“ komentoval událost Miroslav Račko, náčelník oblasti s přáním brzkého uzdravení poraněné ženy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru