Technické služby města Mostu svážejí vánoční stromky, štěpku z nich znovu použijí při údržbě zeleně
Hromada svezených vánočních stromků připravená ke štěpkování. Foto: TSM
Most

Most - V Mostě začal svoz vánočních stromků od kontejnerových stání. O jejich likvidaci a další využití biomasy se starají Technické služby města Mostu.

„Svoz vánočních stromků probíhá stejným způsobem jako v předešlých letech. To znamená, že speciálně vyčleněný automobil objíždí kontejnerová stanoviště, pracovníci posbírají vánoční stromky a odvážejí je na sběrný dvůr. Tam dojde k jejich štěpkování,“ uvádí náměstek primátora města Mostu Václav Zahradníček.

Kvůli zpracování na štěpku je zapotřebí stromky pečlivě odstrojit, aby na nich nebyly zbytky vánočních ozdob. Štěpka bude následně využita při údržbě zeleně ve městě.

Jehličnany se neodkládají do kontejnerů, ale vedle nich. Neměly by překážet na chodníku či silnici.

Stromky jsou z jednotlivých ulic v Mostě sváženy postupně, nezávisle na odvozu směsného komunálního odpadu z běžných nádob na odpad. „Svoz bude probíhat do konce měsíce ledna,“ dodává Václav Zahradníček.

Pokud bude někdo likvidovat vánoční stromek až po této době, může jej odvézt přímo do sběrného dvora v Zahradní ulici v Mostě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru