Je pátek, v tento den se nejvíc bourá. Dejte na sebe pozor!
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj – Policejní statistika dopravní nehodovosti od ledna do května tohoto roku ukázala krutá čísla. Při dopravních nehodách v tomto období na silnicích v Ústeckém kraji zahynulo 18 lidí!

Policie České republiky v působnosti Ústeckého kraje v tomto období vyšetřovala celkem 3 129 silničních dopravních nehod, při kterých bylo 18 osob usmrceno, 57 osob těžce zraněno a 599 osob lehce zraněno. Hmotná škoda odhadnutá policií na místě nehody dosahuje výše 224,7 milionů korun.

Počet nehod, které se staly za sledované období, byl od roku 2009 čtvrtým nejnižším. Nejméně nehod se stalo v roce 2011 (celkem 2 716 nehod). Naopak nejvíce nehod se stalo v roce 2019 (celkem 4 606 nehod). „Nicméně výraznému poklesu počtu nehod vyšetřovaných Policií ČR lze přičíst značný nárůst dopravních nehod, které si jejich účastníci vyřešili na tzv. „Záznam o nehodě“ bez účasti policie," podotkla policejní mluvčí.

Z policejní statistiky vyplývá, že k dopravním nehodám dochází nejčastěji v pátek. Nejméně pak v neděli. Jenže nehody, které se staly v neděli, měly nejčastěji tragické následky.

Řidiči motorových vozidel zavinili 88,69 % dopravních nehod z jejich celkového počtu. Při těchto nehodách přišlo o život 16 osob, 46 jich bylo těžce zraněno a 522 zraněno lehce. Druhým nejčastějším viníkem je zvěř. Dopravní nehody, kdy došlo ke střetu se zvěří, tvoří 7 % řešených případů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru