Tropy s bouřkami skončily, ale letní počasí to rozhodně nevzdá
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Do čtvrtečního podvečera v centrální části Evropy vzniklo bezmála 150 000 blesků. Zatímco v Česku ještě převládala jasná obloha (s tropickými teplotami), u našich jižních a západních sousedů (Německo, Rakousko), a u jejich západních sousedů (Benelux, Francie, Švýcarsko), se rozjela slušná bouřková aktivita, související s Lambertem, tlakovou níží postupující ze západního Středomoří k severovýchodu.

Bouřlivá byla mimo jiné noc na sobotu 30. července 2005. Ano, jde o narážku na supercely, které v Krušných horách doprovodilo tornádo. Dokážete si představit tornádo v centru Děčína, Chomutova, Mostu, Teplic, Ústí nad Labem atd.? Teoreticky se to stát může, vlastně i prakticky. Ale snad se něčeho takového nedožijeme...

Nemáte-li rádi, když je přes 30 °C, můžete se těšit na lepší časy. Toť „dobrá tvář“ čtvrtečních-pátečních bouřek. Citelně se ochladí a výrazně ubude slunečních paprsků, avšak ne na dlouho. Už víkend se ponese v letním duchu, respektive v duchu modré oblohy a tak akorát letních teplot.

23. června: Ráno a snad i dopoledne ještě i polojasno, potom spíše oblačno až zataženo. Později odpoledne zřejmě dorazí déšť, ale vypadá to, že se bude týkat víceméně jen Krušných hor (přesněji řečeno Krušné hory „ukradnou“ většinu dešťových kapek, vždyť moc dobře znáte ten krušnohorský srážkový stín). Maximální teploty okolo 20 až 24 °C.

24. června: Zpočátku, mezi půlnocí a cca pátou ranní, velká oblačnost, kterou vzápětí vystřídá oblačnost malá, popravdě skoro žádná. Maximální teploty okolo 22 až 26 °C, minimální teploty kolem 15 až 11 °C.

25. června: Slunečno, přesněji řečeno přes den přinejhorším polojasno. Maximální teploty okolo 23 až 27 °C, minimální teploty kolem 16 až 12 °C.

26. června: Do oběda jasno až polojasno, pak oblačnosti více a k večeru a večer raději počítejte s bouřkou. Maximální teploty okolo 26 až 30 °C, minimální teploty kolem 17 až 13 °C.

Už jsme tu dlouho neměli dlouhodobý výhled nejvyšších odpoledních teplot (poněvadž a protože je úplně k ho...), tak sem s ním:

27. června: 20 až 24 °C
28. června: 25 až 29 °C
29. června: 26 až 30 °C
30. června: 20 až 24 °C
1. července: 24 až 28 °C
2. července: 24 až 28 °C
3. července: 29 až 33 °C
4. července: 31 až 35 °C

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru