REKLAMA
Most myslí na ekologii dost. V duchu svých sloganů kupuje myčku na vratné kelímky
Městské akce jako je například Mostecká slavnost navštěvují tisíce lidí. Vratné kelímky zamezují vzniku obrovského množství odpadu. Foto: město Most
Most

Most – Městské slavnosti navštěvují tisíce lidí. Pryč jsou doby, kdy se po skončení takových akcí všude válely plastové kelímky a prostranství se uklízela ještě další den. Od roku 2019 město používá vratné kelímky. Teď bude zajišťovat nejen jejich distribuci prodejcům, ale i kompletní servis.

Mycí linku na vratné kelímky město umístí do areálu bývalé 16. Základní školy v Mostě. V jejích budovách sídlí například Středisko volného času a také mateřská škola. I tak je tam ještě dost prostoru, které využívají další městské organizace.

 

Nově chce do budovy město umístit mycí linku na vratné kelímky. Kromě speciální mycí linky a její montáže chce město pořídit také 100 tisíc kusů vratných kelímků, které budou mít speciální potisk podle návrhu města. K tomu také plastové přepravní boxy pro jejich uložení. Vše bude uskladněno na témže místě. V budově bývalé školy se musí proto namontovat nákladní výtah. To vše bude stát podle odhadů 4,3 milionu korun bez DPH. „Chceme získat dotaci ve výši 85 % z prostředků Operačního programu Životní prostředí pro období 2021–2027 v rámci výzvy od Ministerstva životního prostředí ČR. Jdeme ruku v ruce s ekologií. Kelímky budeme používat při všech akcích města," potvrdila náměstkyně primátora Markéta Stará.

Špinavé kelímky je po akci nutné umýt ideálně do 48 hodin. Distribuci a výběr kelímků na akcích si zajišťuje už od zmiňovaného roku 2019 město prostřednictvím odboru školství, kultury a sportu.

vratné kelímky

Vratné kelímky si nechá Most speciálně potisknout. Takto vypadaly v roce 2019. Foto: město Most

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru